AirlinesFrequente reizigerOnderwerp

Ryanair overweegt verbod op tweede stuk handbagage

Ryanair overweegt om de toegestane hoeveelheid handbagage sterk in te perken, zo laat CEO Michael O’Leary aan The Irish Independent weten.

De maatregel is nodig omdat passagiers teveel handbagage meenemen. Daardoor is er niet genoeg ruimte in de bagagevakken en ontstaat er vertraging aan de gate, met als gevolg dat Ryanair’s vliegtuigen langer aan de grond staan.

“We hebben problemen tijdens het boarden omdat sommige passagiers hun halve inboedel meenemen, in plaats van één groot en één klein stuk handbagage”, aldus O’Leary. “Als dit niet verandert, dan moeten we het handbagagebeleid veranderen.”

Momenteel mogen Ryanair-passagiers één groot stuk handbagage van maximaal 10 kilo meenemen, plus een kleine tas van maximaal 35cm x 20cm x 20cm. Ryanair overweegt nu om per reiziger nog maar één tas in de cabine toe te staan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close