fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

WOW Air wil basis buiten IJsland openen

WOW Air wil haar eerste basis buiten IJsland openen. In de zomer neemt de maatschappij een besluit over de locatie, zegt eigenaar en CEO Skuli Mogensen tegen de Irish Independent.

WOW’s thuisbasis Keflavik Airport zit volgens Mogensen aan de grenzen van haar capaciteit. “Dat is één van de redenen waarom ik buiten IJsland ga kijken”.

Hij overweegt momenteel drie verschillende luchthavens. Eén daarvan is Dublin Airport, onder andere vanwege de preclearance-faciliteiten voor de VS en de nabijheid van IJsland.

De andere twee opties wil de CEO niet prijsgeven. Op basis van de criteria die Mogensen noemt, zou Schiphol ook een mogelijkheid kunnen zijn (over preclearance wordt onderhandeld).

In eerste instantie komen er twee tot drie vliegtuigen op de nieuwe basis. WOW overweegt om met die toestellen niet alleen naar Noord-Amerika en IJsland te vliegen, maar ook naar Azië.

Over WOW

WOW is een lagekostenmaatschappij die via een tussenstop in IJsland passagiers goedkoop van Europa naar Noord-Amerika vervoert, en andersom. Het bedrijf heeft een vloot van twaalf Airbussen (A320’s, A321’s en A330’s), en vliegt daarmee onder andere naar Amsterdam en Brussel.

Lees ook: Legacy carriers zijn hun eigen grootste vijanden – interview Skuli Mogensen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button