AirlinesNieuwsOnderwerp

Ondernemingsraad verliest rechtszaak tegen KLM

De ondernemingsraad heeft haar rechtszaak tegen de KLM-directie verloren. De Ondernemingskamer van de rechtbank Amsterdam besloot vandaag dat de -1 CA-maatregel niet adviesplichtig was.

De or eiste dat de maatregel wordt teruggedraaid. Volgens de voorzitter, Jan Willem van Dijk, had de KLM-top het besluit onterecht niet aan de raad voorgelegd.

Tot blijdschap van KLM kon de rechter zich niet in die eis vinden. De maatschappij belooft na het vonnis wel “de werkbaarheid van de service aan boord” aan te pakken en te verbeteren.

-1 CA-maatregel
KLM kondigde op 19 september aan met ingang van het winterseizoen met een steward(ess) minder te vliegen op 40 procent van de intercontinentale vluchten, om zo de productiviteit te verhogen.

KLM besloot tot de maatregel, nadat gesprekken met de bonden over een nieuwe cao spaakliepen. Een conflict over de pensioenen lag daaraan ten grondslag.

De maatschappij zegt daar nu over: “KLM is van mening dat het CAO-overleg met zowel VNC als FNV Cabine opgestart moet worden.” Het bedrijf wil met de bonden naar een alternatief voor de -1 CA-maatregel zoeken.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button