AirlinesIncidentenOnderwerp

‘Piloten Inselair trekken vliegveiligheid in twijfel’

Piloten van Inselair weigerden gisteravond te vliegen, omdat zij de veiligheid niet kunnen garanderen. Dat meldt Saint Martin News Network. Door het besluit bleven twee MD80-vliegtuigen aan de grond en strandden honderden passagiers.

Volgens SMN News doet Inselair nauwelijks nog aan vliegtuigonderhoud en is er geen geld meer voor reserve-onderdelen. De maatschappij verkeert al enige tijd in financiële problemen, onder andere doordat ze haar geld niet kan terughalen uit Venezuela.

Luchtvaartautoriteit
Na het besluit van de piloten om niet te vliegen, zou de Curaçaose luchtvaartautoriteit zich met de zaak zijn gaan bemoeien. De autoriteit zou de vliegers in het gelijk hebben gesteld. Het is niet duidelijk of er vandaag nog vluchten geannuleerd worden en wat er met de piloten gebeurt.

Onderhoud
Een woordvoerder van InselAir laat vrijdag aan Up in the Sky weten dat de vluchten niet doorgingen omdat de vliegtuigen in onderhoud waren. Van een staking geen sprake, aldus de zegsman.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close