AirlinesNaast het nieuwsOnderwerp

Lufthansa neemt afscheid van eerste A340-600

Met de komst van de Airbus A350-900 bij Lufthansa loopt het tijdperk voor de A340-600 langzaam ten einde. De Duitse flagcarrier nam eerder deze week afscheid van één van de 24 A340-600’s, meldt het Duitse blad Flugrevue.

De A340 in kwestie, de D-AIHM, werd in 2005 in gebruik genomen. De laatste passagiersvlucht werd al op 5 november uitgevoerd, toen vloog de viermotorige Airbus van Boston naar München. Het toestel vertrok woensdag 24 januari voor de allerlaatste vlucht naar Marana, in de woestijn van Arizona in de Verenigde Staten.

Grootgebruiker
Lufthansa nam de eerste A340-600 in december 2003 in gebruik; de laatste volgde in mei 2009. Aan boord van de toestellen is plaats voor 306 passagiers, die in vier klassen plaats kunnen nemen. Lufthansa is op dit moment met nog 23 exemplaren de grootste gebruiker van het toestel. De vliegtuigen worden veelal ingezet op vluchten naar de Verenigde Staten en Azië. Andere grote gebruikers zijn Iberia, Virgin Atlantic en South African Airways.

Grootste variant
De A340-600 is de grootste variant uit de A340-family en werd 97 keer gebouwd door Airbus. In 2010 werd het laatste toestel afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/