Frequente reizigerNieuwsTravel

Nederlander kiest steeds vaker voor verre reizen

Nederlanders hebben steeds meer over voor een vliegvakantie. Vooral verre vliegreizen zijn deze zomervakantie erg populair. Met het vliegtuig naar de Nederlandse Antillen, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Thailand of Indonesië: steeds meer bestemmingen zijn beter bereikbaar. De vakantiedagen worden graag besteed aan een bijzondere reis.

Een bijkomend voordeel is dat de tickets ook steeds betaalbaarder worden, wat leidt tot een stijging in de vraag. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen spelen in op deze trend en bieden meer intercontinentale vluchten aan, tegen lagere prijzen. Low-cost vliegmaatschappijen zorgden eerst al voor een daling in de prijs met goedkope vluchten binnen Europa, maar ook zij maken nu de oversteek naar Amerika en Azië. CAPA verricht onderzoek naar de luchtvaartmarkt en berekende dat er al elf budgetmaatschappijen zijn die vluchten van meer dan 7.000 kilometer uitvoeren.

Het Duitse Lufthansa vliegt met Eurowings naar bestemmingen in de Verenigde Staten, Thailand, de Dominicaanse Republiek, Mauritius en Cuba. Ook Air France KLM heeft aangegeven niet achter te zullen blijven. Het verschil in prijs komt vaak doordat deze vluchten vertrekken van een minder centraal gelegen vliegveld, ook aan boord liggen de kosten voor eten en drinken vaak hoger en daarnaast zijn er bijkomende kosten voor extra bagage.

Accommodatie
Steeds meer mensen kiezen voor het vliegtuig als vervoermiddel. Nog steeds is een intercontinentale vlucht duurder dan een ticket binnen Europa, maar dit kan gecompenseerd worden met de kosten voor het verblijf, eten en drinken. Uit een onderzoek van GoEuro blijkt dat de grootste uitgavenpost, voor zowel zakenreizen als plezierreizen, de accommodatie is. Op basis van de Accommodatie Prijsindex die ze hebben opgesteld, waarin een vergelijking is gemaakt van 60.000 overnachtingsmogelijkheden in meer dan 150 steden, blijkt dat er veel veranderingen gaande zijn in de hotelindustrie.

Steeds meer reizigers kiezen voor een unieke ervaring en het persoonlijke karakter van een verblijf. Er komen steeds meer alternatieven voor hotels, die vooral bij millennials de voorkeur krijgen. Zij kiezen vaker voor een gedeelde accommodatie, dit is een manier om kosten te besparen. Het is dus een aanrader om van tevoren goed te kijken naar het verschil in accommodaties.

Strand
Bij het boeken van een zonnige bestemming is het natuurlijk ook bepalend wat een dag aan het strand gaat kosten. Volgens een onderzoek van TravelBird, waarbij ze de 250 beste stranden uit 66 landen wereldwijd op een rijtje hebben gezet, is met name een stranddag buiten Europa erg goedkoop. Dit is een manier om hogere vliegkosten te compenseren. Maar liefst vier Vietnamese stranden staan op plaats één tot en met vier, gevolgd door strandbestemmingen in India, Thailand en Indonesië. Duitsland heeft als enig Europees land een plaats veroverd in de top 25, met maar liefst acht stranden.

Voor het opstellen van de ranglijst heeft TravelBird de prijzen vergeleken van de gemiddelde kosten voor zonnebrandcrème, een flesje water en bier, een ijsje en een lunch. Hieruit kan geconcludeerd worden dat niet alleen de hogere kosten voor een vliegreis bepalend moeten zijn in het kiezen van een bestemming, ook de kosten op locatie moeten in acht worden genomen. Dit is een makkelijke manier om te besparen op andere uitgaven. Zo worden verre bestemmingen een interessante optie voor een volgende vakantie.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button