fbpx
MilitairNaast het nieuws

Nederlandse F-16’s onderscheppen Russische toestellen

Nederlandse F-16’s hebben gisteravond een Russische Sukhoi-24 en een Antonov-26 onderschept. Dit meldt de Koninklijke Luchtmacht.

De vier F-16’s bewaken sinds begin januari het luchtruim boven Estland, Letland en Litouwen. Dit gebeurt omdat die landen zelf geen jachtvliegtuigen hebben.

Transponder
De Russische toestellen vertrokken vanuit de Russische enclave Kalingrad en hadden vooraf wel een vluchtplan ingediend. Waar de vliegtuigen heengingen, is niet bekend. Tijdens de vlucht stond de transponder niet aan en was was er geen contact met de luchtverkeersleiding. Omdat dit niet is toegestaan, werden de F-16’s ingezet.

Missie
De vliegtuigen werden onderschept en geïdentificeerd. Daarna konden ze hun vlucht vervolgen. De Nederlandse toestellen keerden daarop terug naar de tijdelijke basis in Litouwen. De Koninklijke Luchtmacht neemt sinds begin januari deel aan de ‘Baltic Air Policing’-missie. De inzet duurt nog tot april.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button