fbpx
MilitairNaast het nieuwsNieuws

KDC-10 vertrokken voor strijd IS

Een KDC-10 tankvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht levert vanaf 30 januari een bijdrage aan de strijd tegen terreurgroep IS. Dat meldt het Ministerie van Defensie.

Het toestel zal de vliegtuigen bijtanken van coalitiepartners die boven Irak en Oost-Syriƫ opereren. De KDC-10 is vanochtend met meer dan dertig militairen vanaf vliegbasis Eindhoven naar het Midden-Oosten gevlogen. De inzet van het tankvliegtuig duurt tot medio maart.

Vliegtuigen van de coalitie zijn vorig jaar in totaal meer dan 80 duizend keer in de lucht bijgetankt. Daarbij is ruim 800 miljoen pond brandstof afgegeven. Het Nederlandse tankvliegtuig levert per minuut ongeveer 1.750 liter brandstof en kan per missie ongeveer 100 duizend liter afgeven aan andere vliegtuigen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button