fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Russische radarbeelden MH17 slecht leesbaar

De radarbeelden van de MH17 die Rusland in oktober aan Nederland overhandigde zijn slecht te lezen. Dat komt doordat ze zijn geleverd in een ander formaat dan het standaardformaat dat voor internationale onderzoeken wordt gebruikt.

Er kan nu nog geen enkele conclusie worden getrokken uit de beelden. Volgens het Openbaar Ministerie is er eerst aanvullende informatie nodig om de radarbeelden goed te kunnen begrijpen.

Het internationale onderzoeksteam JIT vraagt Rusland om aanvullend materiaal om het lezen van de radarbeelden mogelijk te maken.

Op 17 juli 2014 was vlucht MH17 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, toen het met een Buk-raket uit de lucht werd geschoten. Alle inzittenden kwamen om het leven.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button