AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

SAS financiert zes A320neo’s

SAS heeft de financiering voor zes A320neo’s rond. De Scandinavische carrier sloot een sale & leaseback-overeenkomst met CDB Aviation Lease Finance.

De maatschappij heeft bij Airbus dertig A320neo’s besteld. Door de overeenkomst met CDB heeft SAS nu voor achttien toestellen de financiering rond. Het eerste toestel werd in oktober 2016 al geleverd door Airbus, inmiddels vliegen er vier toestellen in de SAS kleuren. De komst van de nieuwe A320’s is deel van een grootschalige vlootvernieuwing. In de A320neo’s is plaats voor 174 passagiers.


Sale & leaseback

Onder een sale&leaseback overeenkomst worden de toestellen geleverd aan de maatschappij, maar gelijk weer verkocht aan een leasemaatschappij. De maatschappij in kwestie leaset de toestellen vervolgens weer terug van de leasemaatschappij. Het is goedkoper om een toestel te leasen dan om een vliegtuig te kopen; op deze manier besparen maatschappijen geld. Maatschappijen die minder goed in hun slappe was zitten, kunnen hiermee toch nieuwe toestellen kopen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close