fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

737 remt te laat tijdens landing – Foto’s

Een Boeing 737-400SF van AerCaribe is op Leticia Airport, Colombia, doorgeschoten na de landing. Dat melden de Colombiaanse luchtvaartautoriteiten.

De vracht-737 met registratie HK-5197 was zaterdag onderweg van Bogotá naar Leticia. Het toestel kon niet op tijd tot stilstand komen en schoot vijftien meter door aan het einde van baan 21. De vier crewleden bleven ongedeerd. Het landingsgestel en de onderkant van het toestel zijn ernstig beschadigd.

De baan werd tijdelijk gesloten. De overgebleven brandstof is uit het vliegveld gepompt en de vracht is van boord gehaald. Daarna kon het toestel worden weggesleept. Na een inspectie bij daglicht is de baan weer opengesteld. De Boeing is 27 jaar oud en vloog eerder voor Qantas en is daarna omgebouwd tot vrachttoestel.

©Aeronáutica Civil Colombia
©Aeronáutica Civil Colombia

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button