AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpProfessional

Akkoord rond reddingsplan InselAir

De regering van Curaçao en aandeelhouders hebben een akkoord getekend voor de redding van InselAir. Onder bepaalde voorwaarden geeft de regering een lening van 33 miljoen gulden (zeventien miljoen euro). Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

RvC
De lening wordt volgens het stabilisatieplan uitgekeerd. De regering krijgt 51 procent van de aandelen in handen, maar wordt daarmee geen volledig eigenaar van het bedrijf. Het heeft de rechten als ieder ander aandeelhouder. De regering en andere aandeelhouders benoemen elk twee leden voor de Raad van Commissarissen (RvC). De president-commissaris (en vijfde lid) is gezamenlijk gekozen en wordt de oud minister van Financiën, José Jardom. In een persbericht laat de regering weten “dat de financiële expertise en de regeringservaring van Jardim een grote bijdrage zullen leveren aan de herstructurering van het bedrijf.”

Management
Het managementteam van Insel krijgt versterking van twee directeuren, één voor de uitvoering en één voor de financiën. De situatie bij de maatschappij moet zo snel mogelijk onder controle komen zodat het weer winstgevend wordt. Momenteel staan een aantal toestellen van InselAir aan de grond. Volgens het bedrijf wegens onderhoud en inspecties, volgens lokale media weigeren sommige piloten te vliegen omdat er te weinig onderhoud wordt gepleegd.

Betalingen
In december is bij wijze van voorschot de eerste drie miljoen overgemaakt. Vrijdag volgde de volgende 5,6 miljoen. Binnen drie maanden moet er een businessplan liggen met een strategie en operationele doelen. De financiering voor de komende drie jaar moet ook vastliggen. Vervolgens zal vanaf het vierde kwartaal gezocht worden naar een strategisch partner. Daarna trekt de regering zich terug.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button