fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Etihad en Lufthansa maken verdere samenwerking bekend

Lufthansa en Etihad maken bekend dat ze aanstaande woensdag een gezamenlijke persconferentie houden over de toekomstige samenwerking. Dat meldt Reuters.

De hoogste bazen, Carsten Spohr en James Hogan, zullen de pers toespreken vanuit Abu Dhabi. Meer informatie over het evenement is er niet.

Samenwerking
Etihad en Lufthansa sloten onlangs een codeshare overeenkomst. Daarnaast least Lufthansa een derde van de vloot van airberlin. Etihad is de grootste aandeelhouder van airberlin. Airberlin trekt zich terug naar markten waar Lufthansa veel onder actief is. Een hoge manager van Lufthansa wordt de ceo van airberlin.

Consolidatie
Er gaat al langer speculatie over een fusie of dat Etihad een minderheidsbelang neemt in Lufthansa. Mogelijk neemt Lufthansa airberlin over. Ook is er speculatie dat Lufthansa investeert in Alitalia. Etihad is ook bij Alitalia de grootste aandeelhouder. Een hoop speculatie, een verdere samenwerking tussen Etihad en Lufthansa zou hoe dan ook een grote consolidatie in Europa betekenen. Samen hebben ze het overgrote deel van de luchtvaartmarkt in handen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, België en Servië.

Lees ook de analyse over de Etihad – Lufthansa samenwerking.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button