fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Miami Airport: meer passagiers ondanks uitdagingen

Miami International Airport heeft in 2016 44,6 miljoen passagiers verwelkomd, een toename van 234.000 passagiers ten opzichte van 2015.

Het aantal binnenlandse passagiers groeide met 0,26 procent naar 23,2 miljoen, terwijl het aantal internationale passagiers met 0,82 procent groeide naar 21,4 miljoen passagiers.

Hoewel er een grote afname was in het aantal passagiers naar Zuid-Amerikaanse landen kon het totale passagiersaantal van het vliegveld toch stijgen. Ook naar Zuid-Florida reisden minder mensen vanwege het Zikavirus.

“De groei van Miami Airport in 2016 is zeer bemoedigend, vooral vanwege de grote uitdagingen die we hebben gehad”, zegt Carlos A. Gimenez, burgemeester van Miami-Dade. “Ik ben de raad van commissarissen en de leiders van het vliegveld dankbaar voor hun steun aan Miami Airport.”

“We hebben dertig procent afname gehad van onze drukste internationale markt en we hebben alsnog in 2016 een beter resultaat geboekt dan in 2015”, aldus Emilio T. González, directeur luchtvaart van de provincie Miami-Dade. “Met de aanhoudende groei van American Airlines, meer internationale carriers en nieuwe zakelijke kansen voor onze cargo luchtvaartmaatschappijen, verwachten we nog een voorspoedig jaar in 2017.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button