ProfessionalVeiligheidVliegvelden

Nigeria: ‘Baan Abuja zes weken dicht enige optie’

De landingsbaan op het internationale vliegveld van Abuja in Nigeria is in zo’n slechte staat, dat zes weken sluiting nodig is om de landingsbaan te herstellen. Dat heeft de Nigeriaanse minister van luchtvaart tegen een groep van maatschappelijke organisaties gezegd.

“De landingsbaan op Nnamdi Azikiwe International Airport is volledig verwoest, de structuur en infrastructuur zijn verdwenen. Dit is wachten op een ramp. Ik weiger om met mijn armen over elkaar te zitten wachten en rampspoed te zien ontvouwen,” zei Hadi Sirika tijdens de bijeenkomst.

De organisaties hadden om een gesprek gevraagd om erachter te komen hoe de staat van de luchtvaartsector in Nigeria is. Ook wilden ze uitleg over hoe de regering de 5,8 miljoen Naira (17 miljoen euro) wil gaan gebruiken om de sector verder te helpen. Een deel zal gebruikt worden om de landingsbaan op Abuja op te knappen.

De hele renovatie gaat naar verwachting zes maanden duren, waarvan dus zes weken dat de baan volledig dicht zal zijn. Volgens de minister zijn er geen andere, betere plannen dan die hij nu voorstelt. “Onderzoek wijst uit dat de meeste reizigers gemiddeld in keer in de zes weken gebruik maken van het vliegveld. De overlast zal dus niet heel groot zijn.” In die periode zullen vluchten naar Kaduna worden omgeleid.

Air France vliegt drie keer per week op de luchthaven, met een codeshare van KLM.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close