NL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Verbod taxironselaars Schiphol uitgesteld

Donderdag dient een kort geding dat taxichauffeurs hebben aangespannen tegen het besluit van burgemeester Weterings van Haarlemmermeer. Tot die tijd kunnen taxironselaars nog vrijuit opereren op Schiphol.

Gister hadden ze al weg moeten zijn, maar door het kort geding is dit niet eerder dan donderdag.

Met de maatregel wil Weterings ronselaars op de luchthaven weren. De gemeente legt in eerste instantie boetes van 350 euro op aan taxichauffeurs die het verbod schenden. Bij een herhaling van overtreding kan dit bedrag oplopen tot 1500 euro en inbeslagname van de auto.

Taxironselaars zorgen voor veel overlast op Schiphol. Zij lokken nietsvermoedende passagiers naar hun onofficiële taxi’s en laten hen vervolgens vaak teveel betalen. Officiële taxibedrijven lopen hierdoor geld mis. Bovendien betalen zij voor een vergunning om op Schiphol actief te mogen zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close