BoekenNieuwsRubrieken

Recensie: Brussels Airport – 5 sterren

Brussels Airport | Tom D’Haenens (fotografie)
Hardcover |228 pagina’s | € 55,00
ISBN 978-94-91415-06-7
View & Vision Publishers | 2016

Brussels Airport is een bijzonder boek met prachtige foto’s en sympathieke achtergrond-informatie. Fotograaf Tom D’Haenens heeft ruim een jaar lang meer en minder gangpare plekken op Brussels Airport afgestruind op zoek naar unieke foto’s. Zijn reportage is zowel naslagwerk als ode aan Brussels poort naar de rest van de wereld.

Jaarlijks vertrekken miljoenen passagiers vanaf Brussels Airport op weg naar één van meer dan 200 verschillende bestemmingen. Voor een soepele logistiek en prettige reiservaring zetten de ruim 20.000 medewerkers van de luchthaven zich dagelijks vol overtuiging in. Wat hier zoal bij komt kijken, heeft Tom D’Haenens gevangen in kraakheldere en zeer diverse foto’s. VRT journalist en vliegend verslaggever Steven Decraene verzorgt de context van de 21ste eeuw en concretiseert voor welke uitdagingen een internationale luchthaven staat.

Het oog voor detail in beeld en tekst (in Nederlands, Frans en Engels) maken Brussels Airport naast mooi en onderhoudend zo ontzettend sympathiek. Alles waar een gemiddeld mens aan denkt bij een luchthaven komt aan bod, plus nog zo veel meer.

Het boek is uitsluitend te bestellen bij de uitgever op bookbrusselsairport.be.

Boekrecensies

De nieuwste recensie van een luchtvaartboek vind je elke andere woensdag in de boekenrubriek.

Foto impressie

Foto’s: ©Tom D’Haenens
Foto’s: ©Tom D’Haenens

Tags

Gerelateerde artikelen

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.