fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

Lufthansa presenteert A350 aan het grote publiek

Op een speciaal evenement in München heeft Lufthansa haar nieuwe Airbus A350 aan het grote publiek gepresenteerd. Het toestel wordt volgende week vrijdag voor het eerst op lijndiensten ingezet.

Meesterwerk
Lufthansa’s CEO, Carsten Spohr, zei gefascineerd te zijn door de innovaties van de A350. “We feliciteren Airbus en [motorenbouwer] Rolls-Royce met dit meesterwerk!”.

De topman benadrukte de goede band van zijn bedrijf met de vliegtuigbouwer. “De meeste van onze vliegtuigen komen van Airbus en we werken al veertig jaar samen.”

De liefde is wederzijds, want Airbus-topman Tom Enders zei tijdens de presentatie: “Lufthansa helpt ons al sinds de A300 bij de ontwikkeling van onze vliegtuigen”.

Carsten Spohr ©Lufthansa

Milieuvriendelijkheid
Enders wees naar het lage kerosineverbruik van de A350: “We hebben milieuvriendelijke vliegtuigen nodig en de A350 speelt wat dat betreft zeker een leidende rol.”

Door het gebruik van koolstofvezel in de romp, de meeste moderne motoren en volledig nieuwe vleugels is de A350 volgens Airbus zo’n 25 procent zuiniger dan zijn concurrent (de Boeing 777).

©Lufthansa

Lufthansa A350
De A350’s vervangen de A340’s van Lufthansa. De toestellen bieden plaats aan 293 passagiers, waarvan 48 in business class, 21 in premium economy en 224 in de ‘gewone’ economy class.

In totaal heeft de Duitse maatschappij 25 A350-900’s besteld. De eerste werd eind 2016 geleverd, de laatste staat in de planning voor 2023.

Delhi wordt de eerste bestemming van Lufthansa’s A350, gevolgd door Boston. Beide bestemmingen worden aangevlogen vanaf München, waar de eerste tien toestellen gestationeerd worden.

©Lufthansa

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button