fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

Franse piloten willen referendum over Boost

De Franse pilotenvakbond SNPL wil een referendum over de oprichting van Boost, de nieuw op te richten low-cost dochter van Air France-KLM. Dit meldt de Franse krant Les Echos.

De oprichting van Boost is bij de Franse piloten niet in goede aarde gevallen. Met Boost wil Air France-KLM de concurrentie met low-cost carriers aangaan op de long-haul routes.

Contract
De vliegers eisen dat ze een Air France-contract krijgen als ze bij Boost aan de slag moeten. In de plannen die Air France-KLM-topman Jean-Marc Janaillac voorstelt, worden de piloten gedetacheerd bij Boost en krijgen ze een contract voor Air France en een contract voor Boost.

Overhevelen
Air France onderhandelt al even met SNPL over de low-costdochter, maar die onderhandelingen leveren niets op. SNPL wil nu dat de vliegers zich eerst kunnen uitspreken over de vraag of zij de nieuwe carrier wel zien zitten. Volgens Les Echos wordt de vraag “Keur je het overhevelen van een deel van de medium- en long-haul vloot naar een nieuwe maatschappij goed?” Wanneer het referendum gehouden zou moeten worden, is nog niet duidelijk.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button