fbpx
Business JetsNieuwsNL NieuwsOnderwerpenProfessional

KBX op 1 juni uit dienst

De PH-KBX gaat op 1 juni uit dienst als regeringsvliegtuig. Dit laat een woordvoerster van het ministerie van Infrastructuur en Milieu desgevraagd weten aan Up in the Sky.

“De KBX gaat er per 1 juni uit, want dan loopt het contract met KLM af”, aldus de woordvoerster van minister Schultz. Dat hangt samen met de uitfasering van de Fokkers bij KLM, aldus de zegsvrouw.

Publiek
Het publiek kan het toestel voordat daar afscheid van wordt genomen, nog bezichtigen. “Gezien de belangstelling die daarvoor eerder is getoond wil ik het publiek nog in de gelegenheid stellen de KBX op een nader te bepalen moment en wijze te bezichtigen”, schrijft de minister in een brief aan de Kamer.

Aanbesteding
Minister Melanie Schultz van Haegen gaf de Tweede Kamer in de brief een update over het vervangingsproces. De Fokker 70 is gebouwd in 1996 en wordt vervangen. Wat voor toestel ervoor terugkomt, is nog onduidelijk. Dat KLM de Fokker 70’s vervangt door Embraers betekent niet automatisch dat het nieuwe regeringstoestel ook een Embraer wordt.

De aanbesteding voor het nieuwe vliegtuig leverde vier inschrijvingen op, maar die konden niet worden ‘aangemerkt als geldige bieding’. Op basis van de Aanbestedingswet kan de minister wel exclusief onderhandelen met één van de bieders, dat zal zij op korte termijn dan ook doen.

Verkoop
Met de verkoop van de KBX lijkt het voorspoediger te gaan. De Dienst Domeinen die de verkoop doet, is volgens Schultz ‘in vergevorderde onderhandeling met een partij’. Wie de koper is, is niet duidelijk.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button