AirlinesOnderwerpProfessional

Topman Kluyver vertrekt bij Insel Air

Topman Albert Kluyver van Insel Air stapt op zodra de maatschappij een nieuw businessplan heeft doorgevoerd. Kluyver is sinds 2006 CEO van de maatschappij.

In een verklaring laat Insel Air weten dat Kluyver actief blijft als aandeelhouder. Hij focust daarbij op het terughalen van geld uit Venezuela en op het vinden van een strategische partner voor de airline. “Onder zijn leiding groeide Insel Air van één toestel met vijftien zitplaatsen naar een internationale airline met 22 bestemmingen in de Pan-Amerikaanse regio”, stelt de carrier. Insel Air heeft twee dochterondernemingen: Insel Air Aruba en Insel Air, dat opereert vanaf Curaçao.

Problemen
Bij Insel Air rommelt het al sinds december 2016. De maatschappij heeft nog geld uitstaan in Venezuela, maar krijgt dat niet terug. Hierdoor zijn financiële problemen ontstaan, waarna een reddingsplan is opgesteld. In januari kwamen daar berichten bij dat de maatschappij de vliegveiligheid en het onderhoud niet op orde zou hebben. Piloten weigerden omwille van de veiligheid nog te vliegen, maar volgens Insel Air gingen de vluchten niet door omdat vliegtuigen in onderhoud waren.

Ambtenaren
Het kabinet maakte vrijdag bekend dat ambtenaren van de Nederlandse overheid voorlopig niet meer mogen vliegen met de Curaçaose poot van Insel Air.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button