AirlinesOnderwerpProfessional

Topman Kluyver vertrekt bij Insel Air

Topman Albert Kluyver van Insel Air stapt op zodra de maatschappij een nieuw businessplan heeft doorgevoerd. Kluyver is sinds 2006 CEO van de maatschappij.

In een verklaring laat Insel Air weten dat Kluyver actief blijft als aandeelhouder. Hij focust daarbij op het terughalen van geld uit Venezuela en op het vinden van een strategische partner voor de airline. “Onder zijn leiding groeide Insel Air van één toestel met vijftien zitplaatsen naar een internationale airline met 22 bestemmingen in de Pan-Amerikaanse regio”, stelt de carrier. Insel Air heeft twee dochterondernemingen: Insel Air Aruba en Insel Air, dat opereert vanaf Curaçao.

Problemen
Bij Insel Air rommelt het al sinds december 2016. De maatschappij heeft nog geld uitstaan in Venezuela, maar krijgt dat niet terug. Hierdoor zijn financiële problemen ontstaan, waarna een reddingsplan is opgesteld. In januari kwamen daar berichten bij dat de maatschappij de vliegveiligheid en het onderhoud niet op orde zou hebben. Piloten weigerden omwille van de veiligheid nog te vliegen, maar volgens Insel Air gingen de vluchten niet door omdat vliegtuigen in onderhoud waren.

Ambtenaren
Het kabinet maakte vrijdag bekend dat ambtenaren van de Nederlandse overheid voorlopig niet meer mogen vliegen met de Curaçaose poot van Insel Air.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close