fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Bijna-botsing Hawaiiaanse B717 met Cessna

Een Boeing 717-200 van Hawaiian Airlines met registratie N478HA is woensdag tijdens het opstijgen van Kahului Airport (Hawaii) aan een botsing met een Cessna Caravan ontsnapt. Het vliegtuig met 125 passagiers en 5 bemanningsleden was onderweg naar Honolulu, Hawaii.

De Boeing vertrok van startbaan 02 terwijl op hetzelfde moment een Cessna zou opstijgen vanaf startbaan 05. Laatstgenoemde had hiervoor geen toestemming. De startbanen op Kahului Airport kruisen elkaar aan de noordoostelijke uiteinden.

Vluchtnummers
Volgens de FAA merkte de verkeerstoren de kruisende paden op en beveelde de Cessna meteen linksaf te slaan. De Boeing had de Cessna opgemerkt en was al afgeslagen. Beide vliegtuigen vertrokken even later alsnog naar hun bestemming. Lokale nieuwszender Khon2 meldt dat de piloot van de Cessna dacht dat zijn vluchtnummer door de verkeerstoren werd genoemd. Echter ging het om het vluchtnummer van de Boeing.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoekt het incident, zo verklaart de instantie.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button