fbpx
NL NieuwsOnderwerpen

Nederlandse piloot krijgt 23 jaar cel om drugssmokkel

In Londen is een Nederlandse piloot veroordeeld tot 23 jaar cel voor drugssmokkel. De 53-jarige John B. smokkelde vorig jaar 22 kilo cocaïne ter waarde van 2,8 miljoen euro van Nederland naar Groot-Brittannië.

Hij kreeg hierbij hulp van een Poolse man die in Engeland woont. De 61-jarige Pool kreeg een gevangenisstraf van 17 jaar.

Rochester
Vlak bij een hotel bij vliegveld Rochester werd de Pool kort na de landing gearresteerd. Later trof de politie de Nederlandse piloot aan op zijn hotelkamer, waarna hij ook werd aangehouden.

De drugs waren onder de vleugels van het vliegtuigje verstopt in metalen kistjes. B. deed alsof de kistjes bedoeld waren om het vliegtuig in balans te houden als het aan de grond stond.

Straf
Tegenover de rechtbank verklaarde de Poolse man dat hij niet wist dat er illegale drugs in de kistjes zaten. De Londense rechtbank geloofde dit niet en legde beide mannen een gevangenisstraf op.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button