fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijkVideo

India’s eerste restaurant in een A320

Op steeds meer plaatsen in de wereld zie je ze opduiken; oude vliegtuigen die worden omgebouwd tot restaurant. Sinds kort kun je nu ook in India in een omgebouwde Airbus A320 dineren.

Hawai Adda, dat in het Hindi ‘luchthaven’ betekent, opende in december zijn deuren in Ludhiana, in het noorden van het land. Het is een café, bakkerij en restaurant met plaats voor 40 gasten. Je kunt hier vooral terecht voor vegan foods en chocolade cupcakes en een klassieke bananen-toffee taart.

De eigenaar zegt het restaurant te hebben geïnspireerd op de Maharaja Express, een luxueuze restaurant in een trein in New Dehli. Het duurde meer dan een jaar om het vliegtuig, dat in dienst was van Air India, om te bouwen tot restaurant.

Overnachten in een 727

Het restaurant in de Airbus A320 is zeker niet de eerste in zijn soort. Over de hele wereld vind je vliegtuigen die nu als restaurant dienen. Zo kun je in Colorado Springs in de Verenigde Staten in een oude Boeing KC-97 tankervliegtuig eten, kun je in Accra in Ghana in een oude DC-10 eten.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=087GqY_fm2s” width=”640″ height=”380″]

In Quepos in het zuidwesten van Costa Rica kun je koffie drinken in een oude C-123 Fairchild (dit was het zusje van de C-123 die tijdens de Iran Contra-affaire werd neergeschoten).
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OWk9jCdvCSY” width=”640″ height=”380″]

Hier kun je ook een overnachting boeken in een oude Boeing 727, die is omgebouwd tot ultieme boomhut.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=CyTsHfYJiz8″ width=”640″ height=”380″]

Dit kun je nog meer met oude vliegtuigen doen.
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=mDPrZ0qbZ7A” width=”640″ height=”380″]

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button