fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersOnderwerpen

‘Japanse maatschappijen verdubbelen brandstoftoeslag’

Japan Airlines en All Nippon Airways verdubbelen de brandstoftoeslag op tickets die in april worden aangeschaft. Dit meldt de Japanse nieuwsorganisatie Nikkei. Het is een reactie op een lagere waarde van de yen sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november en een overeenkomst met de OPEC diezelfde maand om in de olieproductie te snijden.

Uitgaande vluchten
De maatregel geldt alleen op uitgaande vluchten vanuit Japan. Op tickets naar Noord-Amerika en Europa neemt de toeslag toe van circa 30 euro tot ongeveer 60 euro.

Volgens de organisatie maken de maatschappijen informatie over de toeslagverhoging eind deze maand in een verklaring bekend.

Ontlopen
Voor vliegtickets die tot en met maart worden gekocht geldt de verhoging niet. Verwacht wordt dat er veel reizigers eind maart of begin mei een ticket aanschaffen om zo de extra toeslag te ontlopen.

Brandstoftoeslag
Iedere twee maanden wordt de hoogte van de brandstoftoeslag bepaald. Hiervoor wordt onder andere gekeken naar de beurskoersen en de waarde van de munt. Het is onduidelijk of andere Japanse luchtvaartmaatschappijen zullen volgen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button