fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVliegtuigen

Klapbanden Air Canada A333 na afgebroken start Brussel

Een Airbus A330-300 van Air Canada heeft zondag tijdens vertrek van Brussel Zaventem de start afgebroken. De “rejected take-off” resulteerde in beschadigde wielen, waardoor de vlucht moest worden geannuleerd.

Het toestel met registratie C-GFAJ was als vlucht AC-833 op weg naar Montreal met 179 passagiers.

Hoge snelheid
De Airbus had al een hoge snelheid bereikt toen de bemanning besloot de start af te breken. Op het moment van de beslissing reed het vliegtuig met ongeveer 90 knopen over de grond, ongeveer 165 kilometer per uur.

Lek
Het vliegtuig kwam op circa 2200 meter van het begin van de starbaan tot stilstand op een taxibaan. Een aantal rechterbanden van het hoofdlandingsgestel raakten lek. Volgens de luchtvaartmaatschappij is het vliegtuig tijdens de afgebroken start beschadigd geraakt.

Volgende vlucht
Tegen CBC News verklaart een woordvoerder van de maatschappij dat passagiers het toestel veilig hebben verlaten zodat er inspecties uitgevoerd konden worden. Maandag worden de meeste passagiers op de volgende vlucht naar Montreal gebracht.

Het is onduidelijk om welke reden de bemanning besloot de start af te breken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button