Flight ReportNaast het nieuwsNieuwsReviewTravel

Flight Review: KLM Embraer 190 | Inaugural LCY | Video

KLM Cityhopper
Embraer 190
Amsterdam – London City Airport
Februari 2017; inaugural flight

Op uitnodiging van KLM vloog Up op de eerste vlucht naar London City Airport.

Stoel
Aan boord van de Embraer staan de stoelen in 2-2 opstelling. Up had stoel 20F. De ruimte is prima, zeker voor dergelijke korte vluchten; City is 45 minuten vliegen. Het is duidelijk een nieuw toestel. De stoelen zitten stevig en bijvoorbeeld de knopjes van de leeslampjes en de traytable voelen degelijk aan. In flight entertainment of wifi is er niet.

Vriendelijk
Toverwoord op deze vlucht is de vriendelijkheid. De piloot houdt bij instappen een kort praatje. De cabin crew is ook vriendelijk en heeft schijnbaar lol in het werk. Dat is weleens anders. De aankondigingen zijn opvallend goed te verstaan, het geluid is helder.

Catering
Op een korte vlucht is niet veel catering nodig. Er worden doosjes uitgedeeld met een kleine boterham kaas, een bekertje water en een koekje. Daarnaast is de keus uit water, koffie of thee. De boterham is wat klein, maar smaakt prima. Wellicht is het een idee om op een (zakelijke) bestemming als City de mogelijkheid voor uitgebreider ontbijt aan te bieden.

In de bagagevakken is voldoende ruimte, ondanks dat het vliegtuig nagenoeg vol zat. Zoals meer Cityhopper vluchten vertrekt ook deze vlucht niet vanaf de slurf, maar is een busritje nodig.

Video

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close