AirlinesFrequente reizigerNL nieuwsOnderwerpSchiphol

Rechtbank: taxironselen Schiphol verboden

De gemeente Haarlemmermeer heeft vandaag toestemming gekregen van de rechtbank om taxi-overlast op Schiphol aan te pakken. Onofficiële taxichauffeurs kunnen daardoor niet langer passagiers ronselen op en rond de luchthaven.Haarlemmermeer besloot om vanaf 30 januari de zogeheten ronselaars te weren van Schiphol, maar laatstgenoemden gingen in beroep tegen het besluit. Doordat de rechter nu toestemming heeft gegeven kan de gemeente alsnog beginnen met de aanpak.

De gemeente legt in eerste instantie boetes van 350 euro op aan taxichauffeurs die zich niet aan de regels houden. Dit kan bij herhaaldelijke overtreding oplopen tot 1500 euro boete, een verblijfsontzegging en inbeslagname van de auto.

Schiphol laat weten blij te zijn met het besluit, dat “een goede basis biedt om structureel een rustige situatie op de luchthaven te creëren.” Reizigers klaagden de afgelopen jaren over te hoge prijzen en intimidatie door taxironselaars.

In het roodgekleurde gebied mogen niet langer onofficiële taxidiensten worden aangeboden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.

Gerelateerde artikelen