Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol Airport

Schiphol test supersnel boarden met gezichtsherkenning

Schiphol is samen met KLM een test gestart voor biometrisch boarden. Passagiers hoeven dan niet meer hun instapkaart en paspoort aan de gate te laten zien; een apart poortje herkent hen automatisch op basis van gezichtsherkenning.

De test duurt minimaal drie maanden en vindt plaats bij één gate. Schiphol en KLM onderzoeken de techniek van gezichtsherkenning; snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Als alles naar wens verloopt, dan wordt biometrisch boarden mogelijk uitgerold.

Om gebruik te maken van de gezichtsherkenning, moeten passagiers zich eerst registreren bij een speciale registratiekiosk in de wachtruimte van de gate. Na het boarden worden de gegevens (van boarding pass, paspoort en gezicht) automatisch weer gewist.

Aruba

Het is niet de eerste keer dat KLM en Schiphol gebruikmaken van gezichtsherkenning om de doorstroom van passagiers te verbeteren. Op de luchthaven van Aruba hebben zij geholpen bij de installatie van automatische grenscontroles, eveneens op biometrische basis.

De registratiezuil.
Biometrisch boarden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close