Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsOnderwerpSchiphol

Schiphol test supersnel boarden met gezichtsherkenning

Schiphol is samen met KLM een test gestart voor biometrisch boarden. Passagiers hoeven dan niet meer hun instapkaart en paspoort aan de gate te laten zien; een apart poortje herkent hen automatisch op basis van gezichtsherkenning.De test duurt minimaal drie maanden en vindt plaats bij één gate. Schiphol en KLM onderzoeken de techniek van gezichtsherkenning; snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Als alles naar wens verloopt, dan wordt biometrisch boarden mogelijk uitgerold.

Om gebruik te maken van de gezichtsherkenning, moeten passagiers zich eerst registreren bij een speciale registratiekiosk in de wachtruimte van de gate. Na het boarden worden de gegevens (van boarding pass, paspoort en gezicht) automatisch weer gewist.

Aruba

Het is niet de eerste keer dat KLM en Schiphol gebruikmaken van gezichtsherkenning om de doorstroom van passagiers te verbeteren. Op de luchthaven van Aruba hebben zij geholpen bij de installatie van automatische grenscontroles, eveneens op biometrische basis.

De registratiezuil.
Biometrisch boarden.

Tags

Gerelateerde artikelen

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het betere luchtvaartnieuws.