fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

RAF begeleidt Pakistaanse Airbus naar Stansted

Britse Typhoons van de Royal Airforce hebben dinsdagmiddag een Airbus 330-300 van Pakistan International Airlines naar Stansted geëscorteerd. Het toestel was als vlucht PK757 onderweg van Lahore naar Heathrow, maar moest vanwege een hinderlijke passagier worden omgeleid.

Volgens de politie van Essex was er geen sprake van een kapingsdreiging. Ook een terroristische daad wordt uitgesloten. Het vliegtuig is op Stansted onderzocht en er zijn ondervragingen uitgevoerd. Een woordvoerder verklaarde dat het vliegverkeer van Stansted niet is verstoord.

De man 52-jarige man is aangehouden en meegenomen door de politie. Passagiers is vervangend vervoer naar Londen aangeboden.

Stansted
Londen Stansted is de aangewezen luchthaven voor situaties als kapingen en grote calamiteiten. Op een afgelegen locatie van het terminalgebouw kunnen de vliegtuigen hier worden onderzocht.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button