AirlinesIncidentenOnderwerp

RAF begeleidt Pakistaanse Airbus naar Stansted

Britse Typhoons van de Royal Airforce hebben dinsdagmiddag een Airbus 330-300 van Pakistan International Airlines naar Stansted geëscorteerd. Het toestel was als vlucht PK757 onderweg van Lahore naar Heathrow, maar moest vanwege een hinderlijke passagier worden omgeleid.

Volgens de politie van Essex was er geen sprake van een kapingsdreiging. Ook een terroristische daad wordt uitgesloten. Het vliegtuig is op Stansted onderzocht en er zijn ondervragingen uitgevoerd. Een woordvoerder verklaarde dat het vliegverkeer van Stansted niet is verstoord.

De man 52-jarige man is aangehouden en meegenomen door de politie. Passagiers is vervangend vervoer naar Londen aangeboden.

Stansted
Londen Stansted is de aangewezen luchthaven voor situaties als kapingen en grote calamiteiten. Op een afgelegen locatie van het terminalgebouw kunnen de vliegtuigen hier worden onderzocht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/