AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Ryanair CEO: Transavia bestaat over 3-4 jaar niet meer

Michael O’Leary is ervan overtuigd dat Transavia binnen drie tot vier jaar niet meer bestaat. Dat zei de Ryanair CEO na vragen van Up in the Sky tijdens de A4E Aviation Summit in Brussel.

“Alleen in Frankrijk [hoofdkantoor AF-KLM] denken ze nog dat Transavia een lagekostenmaatschappij is. Hun prijzen liggen vijf keer hoger dan bij ons”, aldus O’Leary.

De topman denkt dat Transavia niet competitief genoeg is om te overleven: “Over drie tot vier jaar bestaat Transavia niet meer. Het zal dan omgetoverd zijn tot Air France Regional of iets dergelijks.”

O’Leary geeft aan dat longhaul-vluchten het meest winstgevend zijn voor de zogeheten legacy carriers, en dat zij zich om die reden daarop zullen concentreren. “Op shorthaul verdienen ze niets.”

“Ik denk dat legacy carriers als Air France-KLM en Lufthansa binnen vijf jaar met Ryanair en easyJet zullen samenwerken. Wij feederen dan hun longhaul, want wij kunnen dat veel goedkoper.”

Ryanair is druk bezig om zo’n feederovereenkomst te sluiten met Norwegian. Op de korte termijn wil O’Leary ook de samenwerking aangaan met het noodlijdende Alitalia.

Michael O’Leary (R) met Norwegian CEO Bjorn Kjos op de A4E Aviation Summit.
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button