fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Air France begint over half jaar met Boost

In een voorstel aan de pilotenvakbonden heeft Air France vandaag de details bekendgemaakt over de nieuwe lowcost-dochter Boost*. Met het voorstel wil de maatschappij nieuwe stakingen voorkomen.

“Deze voorgestelde overeenkomst vormt een gebalanceerd compromis”, aldus CEO Franck Terner. “Het moet ons in staat stellen om samen met de medewerkers aan een toekomst voor Air France te bouwen.”

Om de pilotenvakbonden gerust te stellen heeft Air France toegezegd dat Boost niet verkocht wordt en de arbeidsvoorwaarden voor piloten hetzelfde zullen zijn als bij de rest van het bedrijf.

Ook belooft Air France dat Boost niet te groot wordt: maximaal achttien narrowbody-toestellen en tien widebodies. Tot de introductie van de A350 in 2019 zullen alle toestellen afkomstig zijn uit de Air France-vloot.

Het is nu ook duidelijk wanneer Boost van start gaat: in het najaar van 2017 beginnen de mediumhaul-vluchten met A320’s, en in de zomer van volgend jaar worden de eerste intercontinentale vluchten met A340’s uitgevoerd.

*Boost is de werknaam, een definitieve naam is nog niet bekend.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button