fbpx
Opmerkelijk

Amerikaans jongetje hackte Brussels Airport

Een 14-jarige jongen uit de Amerikaanse stad Pittsburgh heeft toegegeven achter de hack van Brussels Airport te zitten, zo meldt persbureau AFP. In de nacht na de terroristische aanslagen op 22 maart probeerde hij – onsuccesvol – het IT-systeem van de luchthaven binnen te dringen.

Op verzoek van het Belgische Federaal Pakket bezochten FBI-agenten het huis van de jonge hacker om hem te ondervragen. Hij gaf al snel toe schuldig te zijn. Er is geen verband ontdekt met (de daders van) de aanslagen, waarbij vijfendertig mensen om het leven kwamen.

Motief
Volgens een anonieme bron van het AFP “was de jongen niet geradicaliseerd en zei hij tegen zichzelf dat het nu de juiste tijd was [om te hacken].” Het motief van de jonge hacker is niet duidelijk, ook is nog onbekend of hij voor zijn actie gestraft wordt.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button