fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenProfessional

KLM CEO Elbers stapt uit top Kenya Airways

KLM CEO Pieter Elbers stapt uit de raad van commissarissen van Kenya Airways, zo bevestigt KLM tegenover Up in the Sky. Hij wordt opgevolgd door de Nederlander Jos Veenstra.

Elbers heeft het te druk met zijn positie als president-directeur van KLM en andere nevenfuncties. Opvolger Veenstra is al sinds 2005 zijn plaatsvervanger in de raad.

Belang
De stap van Elbers moet niet gezien worden als teken dat KLM afstand doet van haar belang (van 26,7 procent) in Kenya Airways, zo verzekert een woordvoerster van de maatschappij.

Kenya Airways maakt een moeilijke tijd door. De toestellen zijn te groot voor het aantal passagiers en het bedrijf lijkt de concurrentieslag te verliezen van Emirates.

Waardering
Voorzitter Michael Joseph van de raad van commissarissen van Kenya bedankt Elbers voor zijn diensten: “Ik wil graag onze waardering uitspreken voor alles wat hij in de afgelopen vier jaar gedaan heeft.”

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button