fbpx
Naast het nieuws

Rusland houdt twee regiocarriers aan de grond

Rusland heeft de vliegcertificaten (air operators certificates) van twee regiocarriers ingetrokken. Buryat Airlines en Pioneer Airlines mogen per direct niet meer vliegen. De federale luchtvaartautoriteit kwam voor ongeplande inspecties langs bij beide maatschappijen.

In lokale media wordt gemeld dat de autoriteit ontdekte dat Buryat Airlines nog vloog met een An-24RV vliegtuig waarvan een van de twee motoren zijn technische levensduur had verstreken. “Dergelijke overtredingen van luchtwaardigheid zijn een direct gevolg voor de vliegveiligheid en kunnen een serieus incident zoals een crash veroorzaken”, zo verklaarde de autoriteit in een statement.

Pioneer Airlines zou met vliegtuigen vliegen die niet bij de maatschappij gecertificeerd waren. Een van de toestellen betrof de An-24RV van Baryat Airlines.

Hoe de kleine maatschappijen zullen voortbestaan is niet duidelijk.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button