AirlinesNieuwsOnderwerpProfessional

Singapore Airlines bestelt tientallen Boeings

Singapore Airlines heeft een intentieverklaring getekend voor de aanschaf van een groot aantal Boeing-widebodies, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigfabrikant. Zodra de deal is afgerond, wordt deze toegevoegd aan het orderboek.

De maatschappij uit Singapore bestelt twintig Boeing 777-9’s, de gemoderniseerde triple sevens die rond 2020 aan de eerste klanten geleverd worden. Onder andere door het gebruik van nieuwe motoren en grotere vleugels, is de 777-9 een stuk zuiniger dan zijn voorganger.

Dreamliner
Singapore koopt ook negentien extra Boeing 787-10’s, met 68 meter de langste variant van de Dreamliner. Het bedrijf bestelde eerder al dertig van die toestellen, waardoor het totale aantal orders uitkomt op 49.

Tegenvaller
De bestelling bij Boeing is een tegenvaller voor Airbus, dat graag meer A350’s aan de maatschappij had verkocht. Naar verluid was Airbus zelfs in gesprek met Singapore over de ontwikkeling van een verlengde A350 (de -2000), die qua capaciteit vergelijkbaar zou zijn met de 777-9.

Tags

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button