fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVliegvelden

Air France viert twintig jaar hub op Charles de Gaulle

Air France vierde deze week het twintigjarig jubileum van de hub op Parijs Charles de Gaulle. De Franse flagcarrier voert dagelijks duizend vluchten uit vanaf de luchthaven.

De luchtvaartmaatschappij concentreert de vluchten op Charles de Gaulle in zes ‘timespans’, tijdsblokken waarin vluchten aankomen en vertrekken. Hiermee wil Air France reizigers zoveel mogelijk overstapmogelijkheden bieden. Dagelijks worden bijvoorbeeld twaalf vluchten tussen de Franse luchthaven en Schiphol aangeboden.

De maatschappij concludeert op basis van een onderzoek onder 816 passagiers dat buitenlandse reizigers tevreden zijn over hoe zij onthaald worden op de luchthaven. De komende jaren wordt de hub in Parijs nog verder uitgebreid. Uiteindelijk moeten er 42 miljoen passagiers per jaar verwerkt worden. Dat zijn er nu nog iets meer dan veertig miljoen.

Reizigers worden bij de Air France hub geholpen door 6500 medewerkers van de maatschappij. Ook op digitaal gebied worden reizigers ondersteund. Er zijn 247 selfservice kiosks en 58 bagage drop-off punten. Op de luchthaven gebeurt het boarden van een A320 in twaalf minuten, stelt Air France.

De M-gates maken deel uit van de Air France-terminal

 

De terminal is ruim ingericht

 

 

Vanuit hall K kunnen reizigers naar de terminaldelen L en M

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button