Cathay Pacific serveert de komende tijd een sterrenmenu aan boord. Ook op de vlucht tussen Hong Kong en Amsterdam wordt het menu van chefkok Pino Lavarra geserveerd.
De sterrrenmaaltijden zijn voorbehouden aan first -en businessclass passagiers. Chefkok Lavarra zwaait de scepter bij restaurant Tosca in Hong Kong, dat één Michelinster heeft.
Gepocheerd
Op het menu staan diverse gerechten, waaronder een bijzondere terrine van dichtgeschroeide, gelaagde octopus en een citroen -en peterseliesalade. De beef short ribs met tomaten Pizzaiola saus en aubergine wordt speciaal gepocheerd waarbij het gerecht ter voorbereiding vijf uur op een lage temperatuur wordt gegaard.
Eindbestemming
“We zijn toegewijd aan onze passagiers en willen ervoor zorgen dat zij een uitzonderlijke reiservaring met ons hebben. Vanaf het moment dat ze hun vlucht bij ons boeken tot het moment dat ze op hun eindbestemming komen en zelfs daarna”, aldus Aaron Claxton, Cathay Pacific’s head of catering.
Geen limiet
“In de lucht zijn geen grenze aan je verbeelding. Er is veel aandacht gegaan naar het aanpassen van het kookproces en de recepten om het effect te compenseren dat vliegen op de smaakpapillen heeft. Daarnaast wilde ik intense smaakcombinaties creëren en zo dicht mogelijk bij Tosca’s befaamde gerechten blijven. Uiteraard met behoud van de essentie van de Italiaanse smaak, verfijnde presentatie en de consistentie van de kwaliteit,” aldus chef Lavarra.
Cathay is niet de enige maatschappij die de hulp inroept van een bekroonde chefkok om het menu aan boord vorm te geven. Bij KLM verzorgt sterrenchef Jonnie Boer het menu.