MilitairNaast het nieuws

Weer Duitse A400M op non-actief

De Duitse luchtmacht kan maar één van de acht A400M-transportvliegtuigen inzetten. Eén van de toestellen ging afgelopen week kapot bij een bezoek van de Duitse minister van Defensie aan Litouwen, schrijft Reuters.

Duitsland heeft geen gelukkig huwelijk met het transportvliegtuig van Airbus. Van de acht toestellen die de Luftwaffe heeft, staan er nu drie aan de kant wegens onverwachte reparaties. Drie andere toestellen ondergaan gepland onderhoud, terwijl het zevende toestel nog niet ingezet kan worden. “Natuurlijk willen we graag meer toestellen kunnen inzetten, maar vliegtuigen moeten ook onderhouden worden”, stelt een woordvoerder van de luchtmacht tegenover Reuters.

Scheurtjes
Het vliegtuig dat nu in Litouwen staat, heeft een olielekkage in één van de motoren. Hoe die lekkage ontstaan is, wordt nog onderzocht. Eerder werden al scheurtjes in de vliegtuigen aangetroffen en functioneerde de ‘gearbox’ in de motoren niet goed.

Schadevergoeding
Duitsland heeft zich in het A400M-programma verbonden aan vijftig toestellen. Maar doordat de productie van de toestellen veel vertraging opgelopen heeft, houden de Duitsers de C.160 Transall uit 1967 langer in dienst. Omdat de eerste vijf vliegtuigen te laat geleverd worden, eist de Luftwaffe een schadevergoeding bij Airbus. Volgens Reuters gaat het om een bedrag van 39,4 miljoen euro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close