fbpx
AirlinesProfessional

Lufthansa en piloten beslissen komende week over deal

Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) beslissen volgende week of ze de deal die is voorgesteld door een mediator accepteren. Dit meldt persbureau Reuters.

Gunter Pleuger, voormalig diplomaat en nu mediator, presenteerde zijn voorstel vrijdag achter gesloten deuren. Lufthansa en de VC gingen akkoord om de keuze op 15 februari te maken.

Piloten van Lufthansa hebben sinds 2014 vaak gestaakt om aandacht te vragen bij het management voor zaken als salaris en vervroegd pensioen. Meest recent werd er zes dagen in november gestaakt, wat de maatschappij zo’n 100 miljoen euro kostte.

Voordat het mediation proces begon vroegen de piloten om een jaarlijkse loonsverhoging van 3,7 procent vanaf 2012. Lufthansa stelde voor om een loonsverhoging van 4,4 procent te geven in 2016 en 2017, plus een eenmalig salaris ter waarde van 1,8 maand.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button