fbpx
OnderwerpenProfessional

Trump: FAA bestuurder moet een piloot zijn

Tijdens een ontmoeting in het Witte Huis met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen uitte Donald Trump zijn verbazing dat Michael Huerta, bestuurder van de FAA, geen piloot is. Dat melden diverse Amerikaanse media.

Trump suggereerde dat het NextGen air traffic control (ATC) moderniseringsprogramma van de FAA te veel over het budget heen gaat en niet volgens schema loopt omdat de bestuurder van de FAA geen piloot is.

“Hij is geen piloot? Ik denk dat een niet-piloot niet alles weet over het ATC systeem. Ik bedoel, het is beter om een piloot als bestuurder te hebben omdat mijn piloot zei dat het een verschrikkelijk ATC systeem is dat ze nu installeren, dat het werk dat ze nu doen enorme tijd- en geldverspilling is. Dat komt van een piloot”, aldus President Trump.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button