fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Boeing 737MAX spelt eigen naam tijdens testvlucht

Boeing heeft zaterdag een extraatje toegevoegd voor liefhebbers die de testvlucht van de nieuwe Boeing 737MAX op internet volgden.

Tijdens de negen uur durende testvlucht was het vluchtplan zo uitgedacht, dat het op radarbeelden het woord ‘MAX’ vormde. Boeing maakte zelf melding van het geintje:
“De 737MAX pronkt met zijn afstand en efficiëntie tijdens een 9-uur durende vlucht – en heeft er nog een beetje lol bij ook.”

Op Twitter werd enthousiast gereageerd op de grap van Boeing. Honderden mensen retweete het bericht van Boeing en ook verschillende radarsite reageerde uitgelaten op het bericht. Op Flightradar24 is een herhaling van de vlucht te zien.

Concurentie
De 737MAX moet de concurrentie aangaan met de A320neo-family van Airbus. Om te kunnen concurreren met de A321neo onderzoekt Boeing of er een markt is voor een vliegtuig ‘tussen‘ de 737MAX en de 757.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button