fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Delta wil belang in Aeromexico fors vergroten

Delta Airlines heeft op de Mexicaanse beurs een bod uitgebracht om een extra aandeel van 32 procent in Grupo Aeromexico te nemen.

Het bestuur van Delta is akkoord gegaan om 516 miljoen dollar, circa 490 miljoen euro, te betalen voor de aandelen.

Op dit moment bezit Delta 4,17 procent van de aandelen in Aeromexico. Bovendien is er een optie voor nog eens 12,8 procent extra belang in de maatschappij. De afronding van het bod is nog onderhevig aan toestemming.

Relatie
“Dit is de volgende stap in het uitbreiden van onze langdurige relatie met Aeromexico, een samenwerking gebouwd op onze gedeelde toewijding aan onze klanten in de Verenigde Staten en Mexico”, zei Delta-topman Ed Bastian.

Overeenkomst
Dit jaar sluiten Delta en Aeromexico naar verwachting een joint cooperation agreement om als één maatschappij te kunnen opereren. Binnen deze overeenkomst beheren de maatschappijen 24 procent van het aantal vluchten van en naar de Verenigde Staten.

“Het bod en de investering zal de relatie versterken die wordt opgericht met het joint cooperation agreement in het tweede kwartaal”, aldus Bastian.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button