fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Dubai test eerste passagiersdrone

De transportautoriteit van Dubai RTA heeft in samenwerking met de Chinese ontwikkelaar EHANG een eerste vlucht uitgevoerd met een drone, geschikt om een persoon te vervoeren. De Autononomous Arial Vehicle (AAV) moet in juli operationeel zijn, zo wordt gemeld door de lokale krant Gulf News.

Touchscreen
Door middel van een touchscreen kan een passagier van de EHANG184 een bestemming uitkiezen op een digitale kaart. Vervolgens vliegt de drone automatisch naar de aangegeven locatie. Vanaf de grond wordt de vlucht gemonitord en aangestuurd.

Ambitie
De ontwikkeling is onderdeel van de ambitie van RTA om van Dubai een “smart city” te maken. In 2030 moeten 25 procent van de individuele trips worden uitgevoerd door zelfrijdende voertuigen. Ook stedelijk luchtvervoer is hier onderdeel van.

“De tentoongestelde AAV op de World Government Summit is niet alleen een model; het is een echte versie waarmee we al hebben geëxperimenteerd tijdens een vlucht in Dubai. De RTA maakt er werk van om de AAV in juli 2017 operationeel te hebben”, meldde algemeen directeur van TRA, Mattar Al Tayer.

30 minuten
Het voertuig beschikt over acht propellers. Indien een defect is kunnen de zeven andere propellers de vlucht afronden. De AAV kan maximaal 30 minuten vliegen en bereikt een topsnelheid van 160 kilometer per uur. De maximale vlieghoogte is 3.000 voet, circa 915 meter.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button