fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Regering Nigeria neemt leiding Arik Air over

De Nigeriaanse regering heeft per direct de leiding van Arik Air, de grootste luchtvaartmaatschappij van het land, overgenomen. Dit om ‘het gezonde verstand’ weer terug te krijgen in het bedrijf en ‘een catastrofe’ te voorkomen, aldus de regering.

Volgens een verklaring van de Nigeriaanse overheid zorgen ‘de zware financiële lasten van het bedrijf, slecht management, de grillige operationele problemen en nog andere problemen dat een onmiddellijk ingrijpen nodig is.’ De maatregel komt nadat Arik eerder deze week vluchten naar New York opschortte en tien vliegtuigen aan de grond moest houden.

Arik is de grootste maatschappij in West Afrika en vliegt 55 procent van alle binnenlandse vluchten van Nigeria. De maatschappij heeft al maanden zijn medewerkers niet betaald en vliegtuigen zijn in beslag genomen, omdat niet aan de betalingsverplichtingen werd voldaan. Ook zijn regelmatig vluchten geschrapt omdat er geen geld voor kerosine was.

Financiële crisis
De meeste maatschappijen in Nigeria zijn hard geraakt door de devaluatie van de Naira, de lokale munt van het land, terwijl kosten in dollars worden gerekend. United Airlines en Iberia verloren vorig jaar miljoenen doordat hun ticketgeld werd vastgehouden door de Nigeriaanse regering. De twee trokken zich volledig terug uit het land. Ook twee lokale maatschappijen stopte volledig.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button