fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

Transavia sluit basis Duitsland

Transavia sluit haar basis in Duitsland. Dat zei directeur Mattijs ten Brink van Transavia maandagavond in een conference call. De basis gaat eind oktober dicht.

Volgens Ten Brink heeft het bedrijf te maken gekregen met een veranderde realiteit. “Buitenlandse groei is niet langer waarschijnlijk.” Hij wees daarbij op de toenemende concurrentie, zoals van Lufthansa en airberlin met Eurowings, die sneller gaat dan verwacht.

Florissant
Transavia Duitsland is vanaf dag één verliesgevend. Ten Brink verwacht ook niet dat daar verandering in komt. Januari was een slechte maand en de vooruitzichten zijn ook niet florissant. Transavia vliegt deze zomer nog wel vanaf München, omdat “we een commitment hebben naar de passagiers die al hebben geboekt en de crew die daar werkt.”

Strategie
Het beëindigen van het buitenlandse avontuur heeft ook te maken met de aanpassing van de strategie van de groep. KLM-ceo Pieter Elbers merkte op dat het sluiten van de basis in Duitsland, ook betekent dat in Nederland meer capaciteit ingezet kan worden.

Levenslicht
“Het bedrijfsonderdeel dat net is opgestart heeft het levenslicht nooit echt mogen zien”, zegt Steven Verhagen, voorman van de pilotenvakbond VNV. Tegenover Up zegt hij dat zijn bond een groot deel van de piloten van Transavia Duitsland vertegenwoordigt. “VNV is niet betrokken bij het besluit.” DE vakbond denkt wel wat voor de vliegers te kunnen doen. “Een groot deel van de piloten zal aan de slag kunnen bij Transavia in Nederland voor anderen zullen we in gesprek gaan met het bedrijf”, besluit Verhagen.

Basis
Transavia opende de basis eind maart 2016. Binnen een jaar is dus het besluit genomen er weer mee te stoppen. In Duitsland staan vier Transavia toestellen gestationeerd. Transavia Duitsland is een 100 procent dochter van de KLM groep.

Frankrijk
Volgens Ten Brink is er nog steeds veel vertrouwen in de toekomst van Transavia in Nederland. Ook zouden er geen plannen zijn om de activiteiten in Frankrijk te beëindigen.

Elbers
Elbers hintte in een interview met Up in the Sky al op de aanstaande sluiting van de basis in München. Daarbij bleek dat Elbers het niet erg zou vinden als dit buitenlandse avontuur zou worden beëindigd.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button