fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsNieuws

A380 aangekomen op laatste rustplaats – video

Een Airbus A380-testvliegtuig heeft vandaag zijn laatste vlucht uitgevoerd. De MSN4 vloog van Toulouse naar Parijs Le Bourget, waar hij tentoongesteld zal worden in het Museum of Air and Space. Het toestel werd feestelijk onthaald met een watersaluut.

Volgens persbureau Reuters waren er zo’n vijftig technici aan boord van de A380; zij zullen het toestel in de komende maanden gereed maken voor expositie. De MSN4 komt naast een uitgerangeerde Boeing 747 van Air France staan.

De MSN4 is niet het enige testvliegtuig waarvan Airbus afstand doet. Een andere A380, de MSN2, zal binnen twee jaar samen met een A320 en A340 naar Aeroscopia in Toulouse verhuizen, eveneens om tentoongesteld te worden.

Volgens Airbus staan deze vier vliegtuigen voor “dertig jaar testvluchten en commercieel succes.” Door ze naar musea te verhuizen blijft luchtvaarterfgoed behouden. Van de vijf A380-testvliegtuigen houdt Airbus er eentje voor tests, de andere twee zijn al eerder verkocht aan Emirates.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button