fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM verdubbelt aantal vluchten naar Inverness

KLM verdubbelt deze zomer het aantal vluchten naar Inverness, zo bevestigt een woordvoerster van de maatschappij. De Schotse stad wordt tussen 15 mei en 28 oktober niet één keer per dag aangevlogen, maar twee keer.

De extra vlucht vertrekt om 21.05 vanaf Schiphol en komt 21:45 (lokale tijd) aan in Inverness. Het toestel keert de volgende ochtend terug om 06:20, met aankomst op Schiphol om 09.00 uur.* Op de route worden Embraers ingezet van KLM Cityhopper.

De verdubbeling van de frequentie komt behoorlijk snel; KLM startte pas in mei vorig jaar met vluchten naar Inverness. Dit past echter binnen de strategie van Cityhopper, zo zei directeur Boet Kreiken laatst in gesprek met Up in the Sky:

“We beginnen met het testen van de markt met één vlucht per dag, zoals je bijvoorbeeld ook met de nieuwe bestemming Split ziet. Zodra de route lekker loopt, voeren we meer vluchten uit.”

Populair bij toeristen
Inverness wordt gezien als de hoofdstad van de Schotse Hooglanden en ligt vlakbij Loch Ness, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Daarnaast zorgt de bloeiende hightech-industrie voor een snelle toename van het aantal inwoners.

*In de zomervakantie keert het vliegtuig twintig minuten eerder terug naar Amsterdam.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button