fbpx
NL NieuwsOnderwerpenProfessionalSchiphol Airport

Schiphol geeft het groene voorbeeld

Schiphol heeft voor de vierde keer op rij het hoogst haalbare certificaat voor CO2-neutraliteit ontvangen van brancheorganisatie Airports Council International. Slechts 27 andere luchthavens in de wereld mogen zich CO2-neutraal noemen.

Schiphol ontvangt het certificaat vanwege “de exceptionele inspanningen in de omgang met, het verminderen van en het neutraliseren van alle eigen CO2-uitstoot op de luchthaven.” Het bestuur ziet dit als een beloning voor alle gedane moeite om de milieuvriendelijkheid te verbeteren.

De luchthaven heeft de status ‘neutraliteit’ naar eigen zeggen vooral gekregen door de “inspanningen op het gebied van biobrandstof, elektrisch vervoer, het gebruik van LED-verlichting en de beperking van woon-werkverkeer.” De overige uitstoot wordt gecompenseerd met wind- en zonne-energie.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button