fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Trump verwacht bij onthulling eerste Boeing 787-10

President Trump wordt vrijdag verwacht bij de onthulling van de eerste Boeing 787-10 Dreamliner, die de fabriekshal in North Charleston verlaat. Dit meldt The Seattle Times. Het zou het eerste bezoek zijn van een Amerikaanse president aan de fabriekshal in South Carolina.

Woensdag, twee dagen vooraf aan het mogelijke bezoek, beslissen drieduizend medewerkers van de fabriek of ze zich willen verenigen achter de International Association of Machinists. In Washington zijn veel fabrieksmedewerkers aangesloten bij deze vakbond, maar South Carolina staat bekend om de anti-vakbond mentaliteit. Slechts 1,6 procent van de werkenden in de staat is aangesloten bij een vakbond.

Relatie
Boeing probeert de relatie met Trump op de rails te krijgen nadat de president in december vorig jaar twitterde dat de kosten van de Boeing Air Force One de pan uit rijzen. Daarnaast heeft Trump twijfels over het vermogen van Boeing om de grote bestelling uit Iran af te ronden.

Een jaar geleden waarschuwde Trump dat alle banen binnen een paar jaar naar China zouden verdwijnen. Daar heeft de vliegtuigfabrikant ingestemd met een joint venture om vliegtuigen te spuiten en interieurwerkzaamheden uit te voeren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button